Kurum İçi Yatay Geçiş (Üniversite İçi Geçiş) işlemleri

Başkent Üniversitesi’nde Üniversite içi geçişler Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Kurumlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre yapılmaktadır.

2019-2020 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Üniversite İçi Geçiş Başvuruları 20 Ocak 2020 - 24 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Online başvuru formunun(BUOBS) doldurulması
  2. Not dökümü (transcript)
  3. Ders tanımları(Onaylı)
  4. ÖSYS Kazandı ve YKS/LYS/YGS Sonuç Belgelerinin internet çıktısı
  5. Spor Bilimleri Bölümü için başvuruda bulunacak adaylar; Spor Bilimleri Özel Yetenek Sınavına katılmasında bir sakınca olmadığına dair son altı ayda alınmış sağlık raporu
  6. Başvuru Ücreti: 200 TL (%8 KDV dahil) (Öğrenci İşleri tarafından gerekli kontroller yapıldıktan sonra yatırılması gerekmektedir.)
  7. İki bölüme başvuru yapan adaylar “ Bir bölüme kesin kayıt yaptırmış ise başvurduğu diğer bölüm ile ilgili olan haklarından feragat etmiş sayılır.”
  8. Başvurusunu tamamlayan adaylar daha sonra tercih değişikliği yapamayacaktır.

Başvuru Ücreti: Tüm DENİZBANK A.Ş. Şubelerinden yatırılabilir (Kampüsümüzde DENİZBANK A.Ş. Şubesi bulunmaktadır.)

• Bütün başvurular, belgeler tamamlanmış olarak aşağıdaki adrese şahsen veya noter vekaleti ile yapılacaktır.
  • Aynı yarıyıl için en fazla iki ayrı programa başvuru yapılabilecektir.
  • Posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir!
  • Eksik belgeli başvurular işleme alınmayacaktır.
  • Geçiş hakkı kazananılamaması halinde başvuru evrakları ve ücreti iade edilmez.