2020 YKS Sonuçlarına Göre Kayıt İşlemleri

Başkent Üniversitesi’nin Sevgili Öğrencileri,

Kayıtlar, bölüm farkı olmaksızın,

• E-Devlet kayıtları:
    • 29 Ağustos - 06 Eylül 2020 tarihleri arasında E-Devlet üzerinden yapılacaktır.Kayıt ekranının aktif olabilmesi için öncelikle eğitim ücretinin ilk taksitinin yatırılması gerekmektedir. E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerimizin kayıt için gerekli belgeleri 05 Ekim 2020 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na teslim etmeleri gerekmektedir.
  • Şahsen kayıtlar:
    • 31 Ağustos - 05 Eylül 2020 tarihleri arasında 09.00 - 17.00 saatleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda yapılacaktır.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. Online Öğrenci Kayıt Bilgi Formu (T.C. Kimlik Numaranız ile bu alanda bulunan online formu doldurduktan sonra çıktı alınız)
  2. Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın onaylı örneği(Noterden veya mezun olunan liseden onaylatılabilir.) veya E-Devlet üzerinden alınan mezuniyet belgesi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesinin onaylı örneği
  4. 29 yaşından büyük yükümlülerin Askerlik Şubesi Başkanlıklarından alacakları Askerlik durum belgesi
  5. 1 adet (4,5 cm x 6 cm boyutunda) fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır. (Kayıta gelirken 1 adet resmin arkasına öğrenci adı, soyadı ve kazanılan bölüm/programın tükenmez kalem ile yazılmış olması gerekir. )
  6. Öğretim ücreti iki eşit taksit halinde ödenmektedir. Kayıt için ilk taksitinin yatırılmış olması gerekmektedir.  (Ödeme detayları ve ücret bilgisi için tıklayınız.)
  7. Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı'na yerleşen öğrenciler için tam teşekküllü hastaneden alınmış heyet raporu
  8. E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerimizin E-Devlet'ten kayıt sonrası almış oldukları kayıt belgesi

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ NOT:

• Hazırlık okuyacak olan öğrencilerden yerleşilen bölüm ücretlerinin ilk taksiti alınır. Hazırlık sınıfından oluşan ücret farkı bahar dönemine mahsup edilir.
  • E-Devlet üzerinden kayıt yaptırmayan adayların kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir, eksik belge ve posta ile kayıt yapılmaz.
  • Kayıt işlemleri için geçerli ve bir e-posta adresi ibraz edilmesi zorunludur. E-posta adresi olmayanların kayda gelmeden önce mutlaka bir e-posta adresi edinmeleri gerekmektedir.

ÖĞRENİM ÜCRETLERİNİN YATIRILMASI
2020-2021 Akademik Yılı Eğitim ücretlerini görmek için tıklaynız

Öğretim ücreti, DENİZBANK A.Ş.'nin Türkiye genelinde bulunan tüm şubelerine öğrenci T.C. Kimlik Numaraları verilerek yatırılmalıdır.

Eğitim ücretlerini masrafsız olarak EFT/Havale yolu ile yatıracaklar için:
Alıcı adı: Başkent Üniversitesi
Banka: DENİZBANK A.Ş
IBAN: TR22 0013 4000 0007 9691 0000 11
Dekontun Açıklama Kısmına: Öğrencinin adı soyadı, T.C. Kimlik numarasının yazılması gerekmektedir.

Cumhurbaşkanlığının 30 Ağustos 2020 tarih ve 31229 sayılı kararı ile Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranının Tespitine ilişkin düzenleme gereği KDV oranının %8’den %1’e indirilmesine ilişkin hazırlanacak olan “Uygulama Tebliği” esaslarına göre mahsup veya iade işlemlerinin yapılacağını bilgilerinize sunulur.

Yabancı Dil Hazırlık Programı Hakkında Bilgilendirme

Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce hazırlık eğitimi, eğitim-öğretim dili kısmen veya tamamen İngilizce olan lisans programları için zorunludur.

Hazırlık eğitimi zorunlu olan programlar için öğrenciler 08 Eylül 2020 Salı günü, Saat 17:30’da Seviye Tespit ve Yeterlik Sınavı’na gireceklerdir. Yapılacak olan bu sınavda, kur düzeyiniz (A1-A2 / B1-B2) ve hazırlık eğitiminden muaf olma durumunuz belirlenecektir. Bu sınava girmemeniz durumunda, en alt düzey olan A1-A2 kurundan hazırlık eğitimine başlayacaksınız.

Eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilmiş yabancı dil sınavlarından, başarı taban puanına veya üstü puana eşdeğer puan veya not almış olup da, geçerlilik süresini aşmamış dil belgesine sahip öğrenciler yabancı dil hazırlık eğitiminden muaf olabilmek için belgelerinin aslını öğrenci işlerine ibraz etmek zorundadırlar.

BTU100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI DERSİ MUAFİYET SINAVI
11 Eylül 2020 tarih, Saat: 10:00 arasında yapılacak olan, BTU100 Bilgisayar Okuryazarlığı Dersi Muafiyet Sınavı başvuru bilgisini görmek için tıklayınız...

YURTLARA BAŞVURU
Öğrenci Yurtlarına ait bilgiler için tıklayınız