BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

 

Öğrenci Kimlik Kartı

Üniversite kampüsüne giriş, öğrenci kimlik kartları ile yapılmaktadır. Öğrenci Kimlik Kartı yanında bulunmayanların kampüse girişi mümkün olamamaktadır. Ayrıca, Öğrenci kimlik Kartlarının, derslerde gerektiğinde, sınavlarda ise zorunlu olarak gösterilmesi gerekmektedir. Öğrenci Kimlik Kartı olmayanlar sınavlara alınmaz.

Kimlik Kartları;

  • Başkent Üniversitesi kampüsüne giriş-çıkışlarda, kütüphanede, yurtlarda, spor merkezinde, derslerde ve sınavlarda öğrenciyi tanımak için kullanılır.
  • Kartlar, öğrenci Başkent Üniversitesi’ne kayıtlı olduğu sürece geçerlidir. Kimlik kartları bir kez hazırlanır ve her akademik yıl başında kayıt yeniledikten sonra akademik yıl bandrolü/pulu yenilenir. İlgili öğretim yılına ait bandrolü olmayan kartlar geçersizdir.

Kimlik Kartının Kaybı Halinde Yapılması Gerekenler;

  • Üniversitenin Güvenlik Müdürlüğü ve Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurarak bulunup bulunmadığını kontrol ediniz.

Kayıp kartın bulunamaması halinde;

  • Kayıp Öğrenci Kimlik Kartı İstek Formunu doldurup, Başvuru ücretleri ekranındaki açıklamalara göre kimlik kartı ücretini yatırarak Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na başvurunuz. 

https://ogrisl.baskent.edu.tr/kw/menu_icerik.php?birim=9998&menu_id=11&id=174140

  • Kimlik kartının hasar görmesi, deformasyona uğraması halinde de aynı işlemler yapılmaktadır.

İlişiği Kesilen Öğrenciler

  • Mezuniyet, kayıt silme, yatay geçiş vb. nedenlerle Üniversitemizdeki öğrencilik statüsü sona eren öğrencilerin öğrenci kimlik kartlarını iade etmeleri zorunludur.

Öğrenci Kimlik Kartınızı Başkalarına Kullandırtmayınız!

Öğrenci kimlik kartının başkaları tarafından kullanılması bir disiplin suçudur. Bu nedenle, Öğrenci Kimlik Kartınızı Başkalarına Kullandırtmayınız!