BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

 

Elektronik Kayıt 2023-2024 YKS

Başkent Üniversitesi’nin Sevgili Öğrencileri,

E-Devlet üzerinden kayıt işleminizi başarı ile tamamladıktan sonra;

  • Sistemde tanımladığınız cep telefon numaranıza öğrenci numaranız ve şifreniz SMS yolu ile gönderilecektir. Eğitim-öğretim hayatınız boyunca yapmanız gereken tüm işlemler size verilen şifre kullanılarak gerçekleştirilecektir. SMS yolu ile gönderilen şifrenizi daha kolay hatırlayabileceğiniz bir şifre ile değiştirmek yararlı olacaktır.
  • E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin yüz yüze kayıt yapmalarına ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.
  • Kayıt işleminin geçerli olabilmesi için öğrenci kimlik kartınızı en geç derslerin başlangıç tarihi olan 25 Eylül 2023 tarihine kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’dan teslim alınması zorunludur.
  • Hazırlık eğitimi zorunlu olan programlara kayıt yaptıran öğrenciler 12 Eylül 2023 Salısaat: 10.00’da İngilizce Yeterlik Sınavı (EPE)’ na gireceklerdir. Sınavdan muafiyet şartları ve detaylı bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulu’nun web sayfasını (http://eldbu.baskent.edu.tr) ziyaret edebilirsiniz.
  • Üniversitemizdeki tüm programlarda (Mühendislik Fakültesi programları hariç) BTU100 Bilgisayar Okuryazarlığı dersi zorunludur. Bu dersten muaf olmak isteyen öğrenciler 17 Eylül 2023 Pazar, saat: 11:00'de muafiyet sınavına girebilirler. BTU100 Muafiyet sınavı ile ilgili detaylı bilgiyi Bilgi Teknolojileri ve Uygulamaları Koordinatörlüğü’nün web sayfasını (http://btu.baskent.edu.tr) ziyaret edebilirsiniz.
  • Öğrencilerin 18 - 22 Eylül 2023 tarihleri arasında kendilerine ait şifreleri kullanarak Öğrenci Bilgilendirme Sistemi (BUOBS) üzerinden ders kayıt işlemlerini yapması zorunludur. 

  • Üniversite yerleşkesinde bulunan öğrenci yurtlarında konaklamak isteyen öğrenciler Yurtlar Müdürlüğü’nün web sayfasını (http://yurt.baskent.edu.tr) ziyaret edebilirler.