BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

 

2023 YKS Sonucuna Göre Kayıt İşlemi

*GÜNCEL İLETİŞİM BİLGİLERİNİZ İÇİN KESİN KAYIT FORMUNU MUTLAKA DOLDURUNUZ!'

2023 YKS Sonuçlarına Göre Kayıt İşlemleri
 

Başkent Üniversitesi’nin Sevgili Öğrencileri,

Kayıtlar bölüm farkı olmaksızın,

  • E-Devlet kayıtları:
    • 28-30 Ağustos 2023 tarihleri arasında E-Devlet üzerinden yapılacaktır. Kayıt ekranının aktif olabilmesi için öncelikle eğitim ücretinin ilk taksitinin yatırılması gerekmektedir.
    • E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin yüz yüze kayıt yapmalarına ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur
    • E-Devlet üzerinden kayıt işleminizi başarı ile tamamladıktan sonraki süreç hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Üniversite E-Kayıt kullanım klavuzu

  • Şahsen kayıtlar:
    • 28 Ağustos 2023 - 01 Eylül 2023 tarihleri arasında 09.00 - 17.00 saatleri arasında Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nda yapılacaktır. 

E-Devlet üzerinden kayıt yaptırmayan adayların kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir, eksik belge ve posta ile kayıt yapılmaz.

 

YÜZ YÜZE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

  1. Online Öğrenci Kayıt Bilgi Formu  (T.C. Kimlik Numaranız ile çevrimiçinde yer alan formu doldurduktan sonra çıktı alarak imzalamanız gerekmektedir.)
  2. Lise diplomasının onaylı örneği (Noterden veya mezun olunan liseden onaylatılabilir) veya E-Devlet üzerinden alınan Lise mezuniyet belgesini  https://www.turkiye.gov.tr/milli-egitim-lise-mezuniyet-belgesi-sorgulama linkinden temin edebilirsiniz.)
  3. Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi
  4. 29 yaşından büyük yükümlülerin Askerlik Şubesi Başkanlıklarından alacakları Askerlik durum belgesi
  5. 1 adet (4,5 cm x 6 cm boyutunda) fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde çekilmiş olmalıdır. Kayıta gelirken fotoğrafın arkasına öğrenci adı, soyadı ve kazanılan bölüm/programın tükenmez kalem ile yazılmış olması gerekmektedir)

 

KAYIT ADRESLERİ

  • Başkent Üniversitesi Bağlıca Kampüsü: Fatih Sultan Mahallesi Eskişehir Yolu 18.km 06790 Etimesgut/ Ankara
  • Başkent Üniversitesi Kahramankazan Meslek Yüksekokulu: Atatürk Mahallesi İstiklal Caddesi No:27 06980 Kahramankazan/ Ankara
  • Başkent Üniversitesi Adana Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Kışla Sağlık Yerleşkesi Kazım Karabekir Mahallesi 4227 Sokak Gülhatmi Caddesi No:37/a Yüreğir/ Adana
  • Başkent Üniversitesi Konya Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Saray Caddesi Hocacihan Mahallesi No:1 Selçuklu / Konya

 

EĞİTİM ÜCRETLERİ

2023-2024 Akademik Yıllı eğitim ücretleri hakkında bilgi için: https://ogrisl.baskent.edu.tr/kw/genel.php?id=160303

Eğitim ücreti, DENİZBANK’ın Türkiye genelinde bulunan tüm şubelerine öğrenci T.C. Kimlik Numaraları belirtilerek yatırılmalıdır. Eğitim ücretlerini masrafsız olarak EFT/Havale yolu ile yatıracaklar için:

Eğitim ücretleri yıllık iki eşit taksit olarak alınmaktadır. Kayıt için programın eğitim ücretinin ilk taksitinin yatırılmış olması gerekmektedir. 

Hesap Adı : Başkent Üniversitesi
Banka : DENİZBANK
Banka Şube : Başkent Kurumsal
IBAN : TR22 0013 4000 0007 9691 0000 11


Dekontun Açıklama Kısmına:

  • Öğrencinin adı soyadı, T.C. Kimlik numarasının yazılması gerekmektedir. 
  • EFT işlemlerinde açıklama kısmının başına, size SMS ile gelen açıklama kodu yazılmalıdır.

 

YABANCI DİL HAZIRLIK PROGRAMI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu İngilizce hazırlık eğitimi, eğitim-öğretim dili kısmen veya tamamen İngilizce olan lisans programları için zorunludur.

Hazırlık eğitimi zorunlu olan programlar için öğrenciler 12 Eylül 2023 Salı, saat: 10:00’da Seviye Tespit ve Yeterlik Sınavı’na gireceklerdir.

Eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu’nca kabul edilmiş yabancı dil sınavlarından Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından belirlenen başarı taban puanlarına veya üstü puanlara eşdeğer puan veya not almış olup, geçerlilik süresini aşmamış olmak koşulu ile yabancı dil hazırlık eğitiminden muaf olabilmek isteyen öğrencilerin belge asıllarını her yarıyıl ders ekle-sil süresinin son gününe kadar Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na ibraz etmiş olmaları gerekmektedir. Sınav belgesini ekle sil süresinin son gününden sonra ibraz edenlerin muafiyet işlemi ilgili dönem sonunda yapılacak olup öğrenci o dönem boyunca hazırlık sınıfına kayıtlı öğrenci olarak kabul edilir.


BTU100 BİLGİSAYAR OKURYAZARLIĞI MUAFİYET SINAVI

Bu dersten muaf olmak isteyen öğrenciler 17 Eylül 2023 Pazar, saat: 11:00'de muafiyet sınavına girebilirler. BTU100 Muafiyet sınavı ile ilgili detaylı bilgiyi Bilgi Teknolojileri ve Uygulamaları Koordinatörlüğü’nün web sayfasını (http://btu.baskent.edu.tr) ziyaret edebilirsiniz

 

YURTLARA BAŞVURU

Öğrenci Yurtlarına ait bilgiler için http://yurt.baskent.edu.tr/ 

 

ÖĞRENCİLER İÇİN ÖNEMLİ NOT:

  • Hazırlık okuyacak olan öğrencilerden, iki eşit taksitte ödenmesi gereken bölüm ücretlerinin ilk taksiti alınır. Hazırlık sınıfından oluşan ücret farkı bahar dönemine mahsup edilir.
  • E-Devlet üzerinden kayıt yaptırmayan adayların kayıt için şahsen başvurmaları gerekmektedir, eksik belge ve posta ile kayıt yapılmaz.
  • Kayıt işlemleri için geçerli ve bir e-posta adresi ibraz edilmesi zorunludur. E-posta adresi olmayanların kayıta gelmeden önce mutlaka bir e-posta adresi edinmeleri gerekmektedir.