BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

 

YKS 2020 Ek Kontenjan E-Devlet kayıtları

Başkent Üniversitesi’nin Sevgili Öğrencileri,

E-Devlet üzerinden kayıt işleminizi başarı ile tamamladıktan sonra;

  • Sistemde tanımladığınız cep telefon numaranıza öğrenci numaranız ve şifreniz SMS yolu ile gönderilecektir. Eğitim-Öğretim hayatınız boyunca yapmanız gereken tüm işlemler size verilen şifre kullanılarak gerçekleştirilecektir. SMS yolu ile gönderilen şifrenizi daha kolay hatırlayabileceğiniz bir şifre ile değiştirmek yararlı olacaktır.
  • Kayıt işleminin geçerli olabilmesi ve Öğrenci Kimlik Kartı alabilmeniz için en geç derslerin başlangıç tarihi olan 05 Ekim 2020 tarihine kadar Üniversitemiz tarafından istenilen belgelerin (tıklayınız) Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim edilmesi zorunludur.
  • Hazırlık eğitimi zorunlu olan programlara kayıt yaptıran öğrenciler 14 Ekim 2020 tarihinde saat: 14.00’da Seviye Tespit ve Yeterlilik Sınavı’na gireceklerdir. Sınavdan muafiyet şartları ve detaylı bilgi için web sitemizi (http://eldbu.baskent.edu.tr) ziyaret edebilirsiniz.
  • Öğrencilerin 15 - 16 Ekim 2020 tarihleri arasında kendilerine ait şifreleri kullanarak Öğrenci Bilgilendirme Sistemi (OBS) üzerinden ders kayıt işlemlerini yapması zorunludur. 
  • Üniversite yerleşkesinde bulunan öğrenci yurtlarında konaklamak isteyen öğrenciler (http://yurt.baskent.edu.tr)adresinden bilgi alabileceklerdir.