2024-2025 Akademik Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Lisans ve Önlisans Ek Kontenjan Başvuruları

2024-2025 Akademik Yılı Yabancı Uyruklu Öğrenci Lisans ve Önlisans Ek kontenjan başvuruları 05.08.2024 tarihi itibariyle başlayacaktır. Son başvuru tarihi 12.08.2024, 17:00 (GMT+3).

BAŞVURU FORMU

2024-2025 Akademik Yılı Başvuru Takvimi

Başvuru Koşulları

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kalan Kontenjanlar*

Yabancı Uyruklu Öğrenci Eğitim Ücretleri

Kayıt İçin Gerekli Evraklar

** Tıp Fakültesi için Mavi Kart ve Türk öğrenci kontenjını kalmamıştır.

Başvuru sırasında yüklenmesi gereken belgeler:

1. Pasaport Fotokopisi
  2. Ortaöğretimde okuduğunuz yılların tamamını gösteren Transkript (Not Dökümü)
  3. Diploma veya Geçici Mezuniyet Belgesi
  4. Geçerli Sınav Belgesi (SAT, YÖS, vb.)
  5. Dil Yeterlilik Belgesi (Seçilen programın koşuluna göre İngilizce veya Türkçe)

ÖNEMLİ: BAŞVURUSU SIRASINDA YUKARIDA BELİRTİLEN BELGELER BİRLEŞTİRİLEREK 3 MB'I GEÇMEYECEK ŞEKİLDE TEK BİR PDF DOSYASI HALİNE GETİRİLİP "CHOOSE FILE" KISMINDAN YÜKLENİLMESİ BEKLENMEKTEDİR.

Yüklenen belgelerde eksik belge bulunması dahilinde sorumluluk adaya aittir.

*: Dil yeterliliği olmayan adayların kabul alması durumunda Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Okulu tarafından yeterlilik sınavı yapılacaktır.

ÖNEMLİ NOT: YÖK'ün 30.03.2021 tarihli yazısı ile mavi kartlı ve uyruğundan biri TC olan çift uyruklu öğrencilerden Öğretmenlik, Hukuk, Tıp, Eczacılık ve Diş Hekimliği programlarına başvuranlar, kontenjanın %10 unu geçmeyecek şekilde olmalıdır.

ÖNEMLİ NOT: Başvurunuzu yaparken choose file kısmından belgelerinizi yüklemeyi unutmayınız.

Başvuru ücreti 100$'dır(KDV dahil). Banka hesap bilgilerini görmek için lütfen buraya tıklayın.

İletişim: benesdemiray@baskent ouciftci@baskent.edu.tr, aycat@baskent.edu.tr