BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

 

YKS Kayıt 2024-2025

Başkent Üniversitesi’nin Sevgili Öğrencileri,

Şahsen veya E-Devlet üzerinden kayıt işleminizi başarı ile tamamladıktan sonra;

  • Öğrenci kullanıcı hesabı ve şifre oluşturmak için sistemde kayıtlı cep telefon numaranıza SMS yolu ile bir web sayfası bağlantı adresi gönderilecektir. Bu bağlantı üzerinden şifrenizi kendiniz belirlemeniz gerekmektedir. Eğitim-öğretim hayatınız boyunca yapmanız gereken tüm işlemler bu şifre kullanılarak gerçekleştirilecektir. 
  • E-Devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin kayıt işlemleri tamamlanmış olup yüz yüze kayıt yapmalarına ve herhangi bir belge getirmelerine gerek yoktur.
  • Kayıt tamamlandıktan sonra E-Devlet üzerinden Öğrenci Belgesi alabilirsiniz. Şifreniz ile Öğrenci Bilgi Sistemine ve Mobil uygulamamıza giriş yapabilirsiniz.
  • Hazırlık eğitimi zorunlu olan programlara kayıt yaptıran öğrenciler 06 Eylül 2024 Cuma, Saat: 10.00’da İngilizce Yeterlik Sınavı (EPE)’ na gireceklerdir. Sınavdan muafiyet şartları ve detaylı bilgi için Yabancı Diller Yüksekokulu’nun web sayfasını (http://eldbu.baskent.edu.tr) ziyaret edebilirsiniz.
  • Üniversitemizdeki tüm programlarda (Mühendislik Fakültesi programları hariç) BTU100 Bilgisayar Okuryazarlığı dersi zorunludur. Bu dersten muaf olmak isteyen öğrenciler 15 Eylül 2024 Pazar, Saat: 14:00'de muafiyet sınavına girebilirler. BTU100 Muafiyet sınavı ile ilgili detaylı bilgiyi Bilgi Teknolojileri ve Uygulamaları Koordinatörlüğü’nün web sayfasını (http://btu.baskent.edu.tr) ziyaret edebilirsiniz.
  • BTU100 Bilgisayar Okuryazarlığı Muafiyet sınavı başvurusu için öğrencilerin 13 Eylül 2024 Cuma, Saat: 17:00'e kadar kendilerine ait şifreleri kullanarak Öğrenci Bilgi Sistemi (BUOBS) üzerinden sınav başvurusu yapması zorunludur. 

  • Üniversite yerleşkesinde bulunan öğrenci yurtlarında konaklamak isteyen öğrenciler Yurtlar Müdürlüğü’nün web sayfasını (http://yurt.baskent.edu.tr) ziyaret edebilirler.